Teлешки гулаш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Teлешки гулаш
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
3-4
"Нашето скромно мнение е, че вкусен гулаш може да се приготви само с висококачествено телешко месо!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г плешка
  • лук - 700 г
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 1 л телешки
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • майорана - 1 ч.л. суха
  • лимони - 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешката плешка на едри хапки и сложете да се запържи в сгорещената мазнина. Щом промени цвета си, извадете телешкото и в същата мазнина запържете лука, нарязан на полумесеци.

След няколко минути върнете месото и долейте горещия бульон, който трябва да покрие напълно месото. Сложете капака и оставете да се задушава на много слаб огън за 4 часа.

След като минат 2 и 1/2 часа, махнете капака. Може да забързате готвенето, като оставите да се задушава на по-висока температура.

Към края на варенето добавете всички подправки без солта и черния пипер. Оставете да се готви още 10-тина минути, снемете от котлона и овкусете със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
45
32
21
10
Дай твоята оценка: