Най-вкусният толстолоб на фурна

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
07/04/2017
"Сложихме малко зелева чорба при рибата и няма да повярвате колко вкусно стана "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 759
  • Преглеждания за месеца338
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и измива със студена вода и се разполовява. Ако ви е малка тавата отстранете главата и опашката (от тях може да направите рибена чорба). Поръсва се обилно със сол, черен пипер, кимион и се оставя да престои поне един час.

Обелените и нарязани на кубчета домати, почистеният чесън, морковите, нарязаните червена чушка и целина се слагат в съд с капак за около 30 минути във фурната да се задушат със зехтин и след като изстинат се пасират с малко сол и керевиз до получаване на еднородна смес. Сместа се овкусява със сол, черен пипер, кимион на вкус.

В тавичката изсипваме измития ориз и нарязаното на ситно кисело зеле, разбъркваме и доливаме 2 ч. ч. зелева чорба. Добавяме и пасираната зеленчукова смес и хубаво разбъркваме всичко.

Поръсваме със чубрицата и керевиза и добавяме най-отгоре рибата цяла или на парчета (според възможностите на тавата). Правим и „гнезденце“ в плънката, за да не стърчи отгоре.

При необходимост се долива малко зелев сок и се пече в предварително загрята фурна около 40 минути.

Комплект за барбекю с 4 прибора в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю с 4 прибора в калъф
24.99 лв.
Виж ››

Почувствайте се като истински професионалисти около скарата с комплекта за барбекю от 4 части, грижливо събрани в красив калъф. Спечелите заслужени комплименти, приготвяйки вкусна храна за всички с новия си сет за барбекю.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар