Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Паниран толстолоб на фурна

Паниран толстолоб на фурна

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Паниран толстолоб на фурна
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • толстолоб - 6 бр. котлети
  • яйца - 3 бр.
  • царевично брашно
  • галета
  • сол
  • гарнитура
  • булгур - с маслини и нар
  • зеленчуци
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте котлетите толстолоб и отцедете. Попийте с домакинска хартия. Осолете и оставете да поеме солта.

През това време направете панировката за рибата. Пригответе три подходящи съда. В първия съд - царевично брашно, втория - разбитите яйца с щипка сол, третия - галета.

Тавата, в която ще се пече рибата, дъното покрийте с хартия за печене и намазнете.

Парчетата риба потопете последователно в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Панирайте така всички котлети толстолоб.

Полейте ги със зехтин и метнете във фурната да се пекат за около 30 минути или до готовност.

Поднесете панирата риба топла със гарнитура от сварен булгур с маслини и нар, свежи салатки и лимони.

Вкусно да ви е с този паниран толстолоб на фурна! Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: