Начин на приготвяне
Яйцата, брашното, захарта, есенцията се разбъркват с миксер и полученото се оставя настрана. Отделно 1 л мляко се сварява и маха от котлона. В него се пуска маслото да се разтопи.
Другото студено мляко (200 г) се оставя в купичка за сиропиране на бисквитите.
След като маслото се разтопи, връщаме тенджерата на котлона на по-слаб огън и изсипваме предварително разбърканата смес, като продължаваме да бъркаме енергично, докато кремът стане готов.
Махаме от котлона крема и започваме сглобяването на тортата /кремът може да се раздели на три и да се оцвети с различни бои/.
Правим ред бисквити, които топим за секунда в студеното мляко. Отгоре нанасяме слой крем, слагаме банани на шайби. Следват ред бисквити, слой крем, киви на тънки ивици, ред бисквити и финален слой крем.
Поръсваме бисквитената торта с кокосови стърготини и ягодки.
Бисквитената торта с киви, банани и ягоди е готова.