Начин на приготвяне
Първо ще започнем с направата на крема, като за него трябва да отделите жълтъците и да ги разбиете със захарта, след което добавяте брашното и 50 мл. прясно мляко и разбивате отново.
Останалото мляко се загрява на котлона, без да завира, и се изсипват към него на тънка струя жълтъците, като се бърка постоянно с телена бъркалка. Добавете 2 ванилии. Когато започне да се сгъстява отстранете от котлона.
Разбийте отделно белтъците и когато кремът изстине добавете белтъците и разбъркайте. Към крема изсипете една есенция ром и кората от един портокал.
Започнете да сглобявате тортата, като наредите ред бисквити и обилно намажете от крема, върху него наредете резени банан, може да добавите и настърган шоколад.
Нареждате отново бисквити и отново крем и банан. Върху последния ред бисквити намажете от крема и завършете като поръсите филирани бадеми с настърган шоколад. Супер бисквитена торта!