Начин на приготвяне
Всяка бисквита се потапя за около 15-20 секунди във водата (може и за по-дълго, ако искате да е много по-мека). Прави се един ред от тях в съд с подходяща форма.
Бананите може или да ги нарежете на тънки шайби или да си блиндирате като пюре. След това върху бисквитеният блат се слагат един ред банани и върху тях сметаната.
Така правите и с останалите продукти, като за последния блат се слага по едно резенче банан по средата на всяка бисквита, така че украсата да изглежда симетрична.
Върху парченцата банани пръсвате по малко сметана (за това препоръчвам да си вземете флакон с бита сметана). Накрая поръсвате с кокосовите стърготини (могат да бъдат заместени и с шоколадови пръчици или настърган шоколад по ваш избор е).
Когато стане готова тортата, трябва да я приберете в хладилник да стегне хубаво. Много е подходяща за почитателите на сладоледените торти.