Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта Нутела с банани и ягоди

Бисквитена торта Нутела с банани и ягоди

Бисквитена торта Нутела с банани и ягоди
Снимка: Стефани Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Ако рядко си позволявате сладки изкушения, то поне нека бъдат точно толкова вкусни като тази бисквитена торта"

Необходими Продукти

  • нишесте - 1 по ваш вкус (моето е ванилия)
  • бисквити - 2 пакета Закуска (1 кафяви и 1 бели)
  • захар - 6 с.л.
  • прясно мляко - около 800 мл
  • банани - 2 бр.
  • ягоди - 5
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • нутела - 200 г теч. шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме нишестето. В малка тенджера слагаме 500 мл прясно мляко.

Като се стопли, слагаме захарта.

Разбиваме нишестето в 50-100 мл студено мляко в отделна купичка и го прибавяме, когато топлото мляко започне да се надига.

Прибавяме го на тънка струя и бъркаме, за да не стане на бучки кремът. Нагласяме си кръгла форма за торти с падащо дъно.

Нареждаме ванилови бисквити, като всяка бисквитка топим в прясно мляко. Слагаме малко от топлия крем.

Нарязваме бананите на кръгчета и ги нареждаме върху крема и върху бананите също слагаме малко крем, за да не запечатат бисквитките на горния блат и те да останат сухи.

Нареждаме блат от кафяви бисквити и по същия начин слагаме крем, банани и крем върху тях и последния трети бял блат от бели бисквитки.

Оставяме за 2 часа във фризера, за да стегне шоколадовата бисквитена торта.

Изваждаме тортата с Нутела и махаме ринга. Разбиваме с миксер сметаната и шоколада.

Поливаме тортата със сместа. Изчистваме и нарязваме ягодите на четири и ги нареждаме по наш избор.

Слагаме да стегне в хладилник за още няколко часа, след което бисквитена торта Нутела с банани и ягоди е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: