Начин на приготвяне
Първо, приготвяме нишестето. В малка тенджера слагаме 500 мл прясно мляко.
Като се стопли, слагаме захарта.
Разбиваме нишестето в 50-100 мл студено мляко в отделна купичка и го прибавяме, когато топлото мляко започне да се надига.
Прибавяме го на тънка струя и бъркаме, за да не стане на бучки кремът. Нагласяме си кръгла форма за торти с падащо дъно.
Нареждаме ванилови бисквити, като всяка бисквитка топим в прясно мляко. Слагаме малко от топлия крем.
Нарязваме бананите на кръгчета и ги нареждаме върху крема и върху бананите също слагаме малко крем, за да не запечатат бисквитките на горния блат и те да останат сухи.
Нареждаме блат от кафяви бисквити и по същия начин слагаме крем, банани и крем върху тях и последния трети бял блат от бели бисквитки.
Оставяме за 2 часа във фризера, за да стегне шоколадовата бисквитена торта.
Изваждаме тортата с Нутела и махаме ринга. Разбиваме с миксер сметаната и шоколада.
Поливаме тортата със сместа. Изчистваме и нарязваме ягодите на четири и ги нареждаме по наш избор.
Слагаме да стегне в хладилник за още няколко часа, след което бисквитена торта Нутела с банани и ягоди е готова за консумация.