Печен ананас със сладолед

09/04/2017
"Разкошен десерт, достоен за всяка трапеза "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ананас - 1 бр. цял
  • мед - 100 г
  • звезден анасон - 1 бр.
  • коняк - 50 мл
  • сладолед - 240 г ванилов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананасът се обелва, без да се махат листата. Поставя се в тава, покрита с хартия за печене и се намазва от всички страни с мед.

Слага се звездният анасон. Листата на ананаса се увиват в алуминиево фолио, за да се запазят. Пече се около 20 мин. на 180 градуса.

Изпечения ананас се слага в поднос за сервиране. Конякът се загрява на котлона и с него се полива ананасът и се фламбира. Готовият ананас се разрязва и се гарнира с топка сладолед.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар