Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пангасиус със сос от грейпфрут

Пангасиус със сос от грейпфрут

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Пангасиус със сос от грейпфрут1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Само ако можехте да усетите изтънчения цитрусов аромат на тази риба..."

Необходими Продукти

  • пангасиус - 2 филета
  • олио - за намазване на тавата
  • за дресинга
  • грейпфрут - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 стръка, пресен (бялата част)
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • за маринатата
  • бяло вино - 1/4 ч.ч. сухо
  • лук - 4 стръка пресен (бялата част)
  • черен пипер
  • мащерка
  • лют червен пипер
  • за гарнитурата
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. жълти
  • грейпфрут - 1 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за дресинга се смилат в кухненски робот, като първо се сложи лимонът да се смели и след това се добавят останалите.

Филетата се подреждат в намаслена тавичка. Заливат се с виното и половин чаша вода. Слагат се ситно нарязаният лук, мащерката, черният пипер и лютият червен пипер. Запича се за около 10-15 мин.

Грейпфрутът се чисти от ненужните части и се реже по възможност на тънки парчета. Тиквичките и чушките се режат на лентички и заедно с нарязания грейпфрут се запържват за 3-4 мин.

Добавя се сокът от лайма и кафявата захар и хубаво се разбърква. Всяка порция от филето се сервира полята с дресинг, а отстрани се слага от гарнитурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: