Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата с глухарче и риба тон

Салата с глухарче и риба тон

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Салата с глухарче и риба тон
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Зелена салата с риба Тон е класика, но ние предпочитаме кулинарните експерименти"

Необходими Продукти

  • салата - 1 бр. зелена, червена
  • листа от глухарче - 2 шепи
  • бейби спанак - 1 шепа листа
  • царевица - 4 - 5 с.л.
  • риба тон - от консерва
  • лимон - 1/2 бр.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудите се как да добавите риба към менюто си за Цветница?

Първо подготвяме листата на глухарчето - накисваме ги в добре подсолена вода за половин, а най-добре един час.

Ако разполагаме със замразена царевица - задушаваме я в малко мазнина и щипка или две сол (ако не постите - масло), естествено може да ползвате и от консерва.

Нарязваме салатата, към нея прибавяме целите бейби листа спанак и ситно нарязаните листа на глухарчето.

Подправяме със сол, зехтин и сока на лимона.

Слагаме в чиния, като отгоре поръсваме с 1-2 лъжици царевица, а за финал - от рибата тон, която е най-добре да бъде на парченца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: