Начин на приготвяне
Каймата заедно с нарязания лук, доматеното пюре и подправките се изпържва както за мусака.
Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват като за пюре, след което се омесват с едното яйце, брашно и сол.
Картофеното тесто се разстила на масата и от него с водна чаша се изрязват 4 или 6 питки. В средата на половината от тях се слага изпърженото месо и се покрива с другите питки.
От останалите яйца, брашно, щипка сол и малко вода се приготвя палачинково тесто.
Кюфтетата се потапят в палачинковото тесто, после в галета и се изпържват в сгорещената мазнина.
Непосредствено след изпържването се наръсват със смес от настърганите сирене и кашкавал.
Сервират се със салата или доматен сос.
Коментари