Султански кюфтета

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Султански кюфтета2 / 2
14/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Да си султан може да си има недостатъци, като например многото тъщи, но си има и предимства - хубавата храна и ужасно вкусните кюфтенца"

Необходими Продукти

  • кайма - 150 г
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • картофи - 4 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • индийско орехче
  • галета
  • кашкавал - настърган
  • сирене - настъргано
  • мазнина 0 за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата заедно с нарязания лук, доматеното пюре и подправките се изпържва както за мусака.

Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват като за пюре, след което се омесват с едното яйце, брашно и сол.

Картофеното тесто се разстила на масата и от него с водна чаша се изрязват 4 или 6 питки. В средата на половината от тях се слага изпърженото месо и се покрива с другите питки.

От останалите яйца, брашно, щипка сол и малко вода се приготвя палачинково тесто.

Кюфтетата се потапят в палачинковото тесто, после в галета и се изпържват в сгорещената мазнина.

Непосредствено след изпържването се наръсват със смес от настърганите сирене и кашкавал.

Сервират се със салата или доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Snezha Tsoneva
Snezha Tsoneva
Не е споменато колко брашно е необходимо за тази рецепта!
08.10.2017 17:21
1