Султански гювеч

plamen386plamen386
Новак
12
Султански гювеч
Снимка: Петя
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Как се е познавало коя е любимата жена на султана ли - била е тази, която най-добре е приготвяла Султански гювеч"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г на кубчета
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • грах - ½ ч.ч.
  • патладжани - 2 бр.
  • черен пипер
  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • доматена паста - 1 с.л.
  • ЗА СОСА
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган и задушете месото на кубчета, докато водата се абсорбира. Добавете нарязания лук и маслото и задушете за няколко минути.

Прибавете доматената паста и задушете за още 2 минута. Нарежете патладжаните на кубчета и ги запържете в сгорещено олио. Прибавете ги към месото заедно с граха. Овкусете със сол и черен пипер.

Разделете корите за баница на 3 части.

В малка купа сложете първата част и сложете 2/3 от сместа с месото. Покрийте с корите и обърнете кебапа. Сложете го в тава. Повторете с оставащите продукти.

Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и разбъркайте за 1 минута. Сипете млякото и разбъркайте. Кипнете и варете 3 минути, овкусете със сол и черен пипер и махнете от котлона.

Сипете соса върху кебапа и запечете в загрята на 200 градуса фурна.

Поръсете султанския гювеч с кашкавал, запечете за още 5 минути и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: