Начин на приготвяне
Поставете нарязаното месо в малка тавичка наредено плътно, посолете и поръсете със смления черен пипер, печете в предварително нагрята фурна за 30 минути.
В тавата, в която ще готвите ястието, съобразена с количеството продукти, запържете нарязания на ситно лук и нарязаните на филийки моркови за кратко.
Нарежете обелените и измити картофи на по 4 парчета (едро), поставете ги към лука, разбъркайте и пържете за около 10 минути.
Добавете червения пипер, разбъркайте за кратко и налейте гореща вода колкото да покриете картофите. Прибавете запеченото месо, дафиновите листа и зърната черен пипер.
Оставете ястието на котлона да заври, опитайте на сол и ако е нужно посолете и го поставете в нагрятата фурна на 200 градуса и печете до готовност на картофите.
Извадете готовото ястие и поръсете с чубрицата. Сервирайте!