Начин на приготвяне
В голяма тава изсипете макароните и оставете във фурната докато се загрее до 200 градуса и съвсем леко да се загреят. Пасирайте консервата с белените домати и прибавете сметаната, водата и сухите подправки.
Ако прецените, че течността е малко, може да добавите вода, в зависимост от това как предпочитате пастата - добре сварена или ал денте.
Оставете във фурната на 200 градуса докато се абсорбира половината от течността. Извадете макароните, разбъркайте и заровете в тях моцарелата, нарязана на кръгчета.
Отгоре натрошете бялото сирене и леко разбъркайте. Оставете отново във фурната докато течността се усвои напълно от макароните и придобие лек загар.
Настържете синьото сирене и след това пармезана. Оставете за няколко минути в изключена фурна. Декорирайте с листенца пресен босилек или риган.
Коментари