Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Оризови спагети с кълнове и зеленчуци

Оризови спагети с кълнове и зеленчуци

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Оризови спагети с кълнове и зеленчуци1 / 2
22/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • оризови спагети - 250 г
  • соеви кълнове - 2 ч.ч.
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • олио
  • гъби - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зеленчуков бульон - 1 ч.ч.
  • соев сос
  • мед
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • джинджифил
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се оризовите спагети. Гъбите, чушката, лукът и чесънът се почистват и се нарязват.

В загрято олио се слагат тези продукти и се задушават докато омекнат. След това се слагат и кълновете.

Към тях се прибавя и ситно нарязания зелен лук. Разбърква се добре. Нишестето се смесва с бульона. Към него се прибавя соевия сос, меда, настъргания джинджифил и останалите подправки.

Тази смес се слага на котлона и се вари докато се сгъсти. Преди да поднесем соса и спагетите се смесват. Поднасят се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: