Начин на приготвяне
Доматите се измиват и се нарязват на шайби.
Трите вида лук се почистват, листните (зеленият лук и пресният чесън) се нарязват на ситно, а червеният лук на шайби. Маслините се обезкостяват и нарязват на пръстенчета.
В чинията се нареждат шайбите от доматите в кръг, като се застъпват като домино.
Между всяка шайба домат се поставя шайба кромид лук, а върху нея - ринг от маслина. Поръсва се със ситно нарязания чесън и пресен лук.
В средата на салатата с домати се поставя цветенце от киселата краставичка (нарязана с белачката на тънко и оформена като фунийка).
Овкусяваме със сол, оцет и зехтин и поднасяме с добре охладено питие.
Редената доматена салата за ракийка е чудна!