Начин на приготвяне
Приготвяме първо гуакамолето:
Изстискваме лимона. Обелваме лука и го нарязваме на много ситно. Авокадото го разрязваме на две половини и махаме костилката. С помощта на лъжица го изстъргваме от кората.
Обелваме ципата на домата. Обелваме чесъна и го намачкваме, може в хаванче или с пресичка. Намачкваме авокадото и домата с вилица.
Добавяме зехтина, лимона, лука, чесъна, сол и разбъркваме много добре продуктите. Ако искате да е по-пикантно, може да добавите малко лют пипер.
Продължаваме с подготовката на буритото:
Картофите ги измиваме, сваряваме за 20-25 мин. След като са готови и изстинали ги обелваме. Нарязваме ги на кубчета.
В нагорещен тиган с малко олио изпържваме яйцата, като ги правим бъркани и добавят картофите, за да се позапържат и те.
Намазваме тортилите с кисело мляко - по 1 с.л. всяка. Редим по три резенчета от чоризо на всяка тортила. Върху чоризото слагаме от картофите и яйцата.
Натрошваме от сиренето отгоре, слагаме от гуакамолето и навиваме. Върху тортилите за декорация 1 с.л. кисело мляко и отгоре от домашно приготвеното гуакамоле.