Начин на приготвяне
В купа смесете пресятото брашно, солта и бакпулвера. Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците на пухкав сняг, а разбитите жълтъци смесете с прясното мляко, разбъркайте добре.
Към сухите съставки прибавете жълтъчената смес при бъркане с шпатула. Добавете разбитите белтъци и разбъркайте бавно и внимателно докато се обединят смесите в пухкаво кексово тесто. Прибавете натрошеното сирене и го смесете внимателно със сместа.
Нагрейте тиган с незалепващо покритие и намажете с малко масло, сипете 1 к.ч. от сместа и бързо разпределете по дъното на тигана с разклащане.
След като започнат да се образуват мехури па повърхността на палачинката, обърнете я и запечете за кратко. Сервирайте топли с любимото ви сладко.