Начин на приготвяне
Ако нямаме бланширан спанак можем да ползваме и пресен.
Изчистения от жилките и измит спанак попарваме за 1 мин. във вряла вода. Отцеждаме го добре и го оставяме да изстине. След като спанакът изстине напълно го пасираме добре с малко мляко.
Разбиваме 3 яйца с млякото, водата, захарта и малко олио. Към тях прибавяме пасирания спанак и малко сол. Добавяме брашно, докато се получи хомогенна смес с гъстотата на боза.
Пържим с 1 с.л нагорещено олио. От готовата смес приготвяме спаначените палачинки, като ги захлупваме една по една с чиния/капак, за да са топли и да останат меки за навиването.
Готовите вече палачинки намазваме с Филаделфия, слагаме сьомгата (нарязана на тънки ивички) и завиваме. Оставяме в хладилник за около 2 часа.