Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Спаначени палачинки с топено сирене и пушена сьомга

Спаначени палачинки с топено сирене и пушена сьомга

Evelina KuzmanovaEvelina Kuzmanova
Новак
81435
Спаначени палачинки с топено сирене и пушена сьомга
Снимка: Evelina Kuzmanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Приготвили сме една гурме глезотия, с която да поглезите небцето си"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г бланширан (може и пресен)
  • яйца - 3 бр.
  • сол на вкус
  • щипка захар
  • прясно мляко - 1 ч.ч
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 2 - 3 ч.ч
  • крема сирене - 1 опаковка натурална Филаделфия
  • сьомга - 50 г пушена
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако нямаме бланширан спанак можем да ползваме и пресен.

Изчистения от жилките и измит спанак попарваме за 1 мин. във вряла вода. Отцеждаме го добре и го оставяме да изстине. След като спанакът изстине напълно го пасираме добре с малко мляко.

Разбиваме 3 яйца с млякото, водата, захарта и малко олио. Към тях прибавяме пасирания спанак и малко сол. Добавяме брашно, докато се получи хомогенна смес с гъстотата на боза.

Пържим с 1 с.л нагорещено олио. От готовата смес приготвяме спаначените палачинки, като ги захлупваме една по една с чиния/капак, за да са топли и да останат меки за навиването.

Готовите вече палачинки намазваме с Филаделфия, слагаме сьомгата (нарязана на тънки ивички) и завиваме. Оставяме в хладилник за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: