Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с коприва, сирене и яйца

Баница с коприва, сирене и яйца

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528522331k2
Баница с коприва, сирене и яйца
Снимка: Valentina Psaltirova
2 / 3
01/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
14 парчета
"Вкусна баница за цялото семейство - хапвайте, оценявайте и споделяйте"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • коприва - 300 г
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива, попарва се във вряла вода и се изважда с решетеста лъжица в сито да се отцеди. Наситнява се с нож.

В купа се натрошава сиренето, прибавят се разбитите яйца и копривата. Това е плънката за баницата.

Вземаме тавата - най-хубаво квадратна или правоъгълна, но който няма - използва кръгла. Аз използвам кръгла.

Отварям пакета с корите. Слагам олио на дъното и размазвам с ръка. Слагам първата кора. Следват другите, като между тях мажа олио, за да не се слепят.

Плънката я разпределям на две места.

След като сложа и последното листо, разрязвам баницата на ромбоиди и я пека до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: