Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от коприва със сирене и яйца

Каша от коприва със сирене и яйца

ВаняВаня
Новак
6241346
Каша от коприва със сирене и яйца
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Каша от коприва с аромат на пролет и спомен за хубавите моменти от детството"

Необходими Продукти

  • коприва - 5 - 6 шепи млади връхчета
  • сирене - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 1 пакет от 125 г
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л. с връх
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте копривата, залейте с 1 литър вода и варете докато омекне. В дълбока тенджера, разтопете маслото заедно с олиото и в него запържете до златисто брашното.

Добавете червения пипер, разбъркайте и веднага добавете копривата и водата от нея.

Върнете отново на огъня и щом заври, разбийте яйцата и ги прибавете към кашата. Свалете от огъня и натрошете сиренето - разбъркайте.

Сервирайте кашата от коприва топла, като по желание поръсете със черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много се хареса в къщи тази каша от коприва, определено пак ще я правим.
28.03.2023 14:32
2