Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен черноморски калкан

Пържен черноморски калкан

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Пържен черноморски калкан5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Разбира се, че ще опитате от най-вкусния пържен калкан"

Необходими Продукти

  • калкан - 1 кг черноморски
  • олио - за пържене
  • царевично брашно - за овалване
  • лимон - сока на един
  • девесил - 1 клонка пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете калкана на парчета.

Поставете го в съд и го поръсете със сол, черен пипер и ситно нарязан девесил на парчета.

Полива се отгоре със сока на един лимон и се оставя за няколко часа в хладилник.

В тиган за пържене се поставя олиото да се загрява.

Парчетата калкан овалвате от всички страни с царевичното брашно и поставяте в тигана с горещо олио да се пържи от двете страни.

Сервирайте пържената риба и поднесете с парче лимон по желание.

Пърженият черноморски калкан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: