Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Каши»Печена овесена каша

Печена овесена каша

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Печена овесена каша
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Вкусна и много здравословна закуска - заредете се с енергия за целия ден"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 5 с.л.
  • вода - 130 мл вряща
  • ябълки - 1/2 малка
  • банани - 1/2 бр.
  • стафиди
  • канела
  • растително мляко - малко количество
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се поставят в купичка. Налива се врящата вода и се оставят така 10 минути.

Фурната се загрява на 180 градуса. Ябълката се нарязва на малки парченца, а бананът на половинки.

Добавят се в купичката заедно със стафидите. Поръсва се с канела и се налива малко растително мляко.

Разбърква се и се изсипва в малка тавичка или някакъв друг съд за печене (аз разбърках всичко в гювече и в него пекох).

Слага се в загрятата фурна и се пече около 30 минути или докато стане златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: