Начин на приготвяне
В дълбока тенджера налейте прясното мляко и добавете едно пакетче ванилия на прах. Ако имате млековарка, използвайте нея, много е удобно.
Слага се тенджерата/млековарката на котлона да заври. Щом започне да се надига, се изсипват и фините овесени ядки. Оставят се в горещото мляко и се изключва котлонът.
Разбъркваме няколко пъти в продължение на две, три минути. Време, което е необходимо на ядките да се накиснат хубаво, в млякото. След това добавете меда и разбъркайте добре. Сладката каша се похлупва с капак и се оставя да престои още 5 минути.
Преди сервиране разбъркайте отново овесената каша.
Млечна овесена каша сервирайте с няколко резена банан или друг любим плод, както и супена лъжица натрошени орехи.