Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с топено сирене и гъби

Пъстърва с топено сирене и гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пъстърва с топено сирене и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Страхотно ястие с нежен вкус и неустоим аромат - са специални гости и скъпи моменти"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 броя
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • гъби - 350 г
  • масло - 60 г
  • лимони - 1 брой
  • копър - 1 връзка
  • топено сирене - 120 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете, измийте, подсушете и поръсете със сол и черен пипер пъстървите. Почистете гъбите и накълцайте ситно пънчетата им.

Разбъркайте ги с нарязаното на кубчета топено сирене и добавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус, 3 с.л. галета и накълцаните скилидки чесън.

С така приготвената смес напълнете пъстървите. Намазнете добре тава и разпределете по дъното нарязаните на филии гугли на гъбите.

Отгоре сложете рибите, намажете ги добре с масло и разпределете отгоре и около тях останалата плънка.

Поръсете с малко галета и разпределете резени лимон. Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна.

След това отстранете фолиото и запече до приятен загар. Поднесете пъстървата с топено сирене и гъби с накълцан пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
520
48
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

inok
inok
Невероятно вкусно,се получи.Облизаха си пръстите.
26.02.2014 12:11
1
Svetlozar
Svetlozar
Страхотна е ! Препоръчвам
05.11.2013 19:51
Стеф
Стеф
Рецептата е страхотна! Браво на този , който я измислил! И аз си получих бравото от съпруга ми :)
07.08.2013 11:39
Биляна
Биляна
Получи се страхотно! Пробвайте!
17.06.2013 21:07
Вили Иванова
Вили Иванова
Наистина страхотна рецепта!Благодарим!
16.04.2013 20:32
Валя
Валя
Благодаря за бързата и страхотно рецепта! Мъжете в къщи казаха, че е невероятно вкусно и старателно си "излизаха" чиниите. Удоволствието ми беше неописуемо. Тъй като се стараем минимум по един път седмично да ядем риба, тази рецепта влезе в ЛЮБИМИТЕ на цялото ни семейство! БЛАГОДАРЯ!
19.11.2012 16:00