Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Тарталета от кайма с кашкавал и яйца

Тарталета от кайма с кашкавал и яйца

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Тарталета от кайма с кашкавал и яйца
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Тарталети, които ще накарат сърцето на всеки лакомник да подскочи от вълнение"

Необходими Продукти

  • кайма - oколо 600 г
  • лук - 1 глава
  • галета - 50 г
  • яйцa - 1 бр.
  • подправки - по избор
  • за плънката
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата с нарязания на ситно лук, яйцето, галетата и подправките.

Разстелете каймата в намаслена форма (с изпъкнало дъно). Запечете на 200 градуса около 30 минути (или до готовност).

Извадете от фурната и внимателно обърнете в тавичка. Напълнете вдлъбнатината с настърган кашкавал.

Направете малки вдлъбнатини и чукнете яйцата. Поръсете с черен и червен пипер. Върнете обратно във фурната за десетина минути.

Поръсете гнездото с нарязан зелен лук и сервирайте с гарнитура и сос по избор.

Тарталетата от кайма с кашкавал и яйца е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: