Начин на приготвяне
Картофите (400 г) и гъбите (200 г) белим, измиваме и нарязваме.
В олио (3-4 с.л.) задушаваме картофите и гъбите и прибавяме към тях почистен и настърган лук (1 бр). Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), черен пипер на вкус, чубрица на вкус и брашно (1 с.л.).
Разбъркваме и наливаме топла вода (приблизително 1 л или повече). Прибавяме натрошен бульон (пилешки или зеленчуков по вкус) и варим манджата с открехнат капак до готовност, като няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме кетчупа (1 с.л.).
Може по време на готвене да доливаме още топла вода или да сгъстим с още брашно, разредено с малко вода. Сервираме ястието поръсено с нарязан ситно пресен копър.