Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Картофена манджа с гъби

Картофена манджа с гъби

Картофена манджа с гъби
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусна гозба готвим и с приятелите ще я споделим"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • печурки - 200 г гъби, пресни
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 1 бр. кубче или зеленчуков
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • копър - пресен
  • кетчуп - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите (400 г) и гъбите (200 г) белим, измиваме и нарязваме.

В олио (3-4 с.л.) задушаваме картофите и гъбите и прибавяме към тях почистен и настърган лук (1 бр). Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), черен пипер на вкус, чубрица на вкус и брашно (1 с.л.).

Разбъркваме и наливаме топла вода (приблизително 1 л или повече). Прибавяме натрошен бульон (пилешки или зеленчуков по вкус) и варим манджата с открехнат капак до готовност, като няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме кетчупа (1 с.л.).

Може по време на готвене да доливаме още топла вода или да сгъстим с още брашно, разредено с малко вода. Сервираме ястието поръсено с нарязан ситно пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: