Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Картофена манджа със свинско

Картофена манджа със свинско

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Картофена манджа със свинско
Снимка: Габриела
1 / 3
08/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусна картофена манджичка със свинско - израснали сме с нея и много си я обичаме"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр
  • свинско месо - 400 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки цели
  • люти чушки - 2 - 3 бр. сушени
  • доматена паста - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите белим и ги режем на кубчета в зависимост от големината, която вие искате.

Моркова режем на дребно. Лука на тънки полумесеци.

Свинското също го го режем на парчета, овкусяваме го със сол и черен пипер и го оставяме настрана.

В тенджера загряваме олиото, на слаб огън запържваме лука за няколко минути, докато не омекнат. Добавяме морковите и картофите към лука и задушваме за около 3-4 минути.

Свинското месо в отделен съд задушаваме за няколко минути, докато не направи хубава коричка от всички страни.

Като направи приятна златиста коричка, спираме котлона и похлупваме с капак да зе задуши и да пусне соковете си.

Към тенджерата със зеленчуците добавяме черен пипер и запържваме за кратко. След което добавяме доматената паста или, ако нямате, може да използвате доматено пюре.

Готвите за кратко и добавяте вода, колкотоо да покрие зеленчуците и малко повечко.

Добавяте двете цели скилидки чесън, сушените чушки, дафиновия лист и овкусявате с черен пипер, чубрица и сол.

Варим яхнията за около 15 минути и добавяме месото към манджата. Готвим всичко заедно на среден огън, докато се сготви напълно.

Принципно, колкото по-дълго на слаб огън се готви, толкова по-вкусно става!

Картофената манджа със свинско е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: