Начин на приготвяне
Картофите белим и ги режем на кубчета в зависимост от големината, която вие искате.
Моркова режем на дребно. Лука на тънки полумесеци.
Свинското също го го режем на парчета, овкусяваме го със сол и черен пипер и го оставяме настрана.
В тенджера загряваме олиото, на слаб огън запържваме лука за няколко минути, докато не омекнат. Добавяме морковите и картофите към лука и задушваме за около 3-4 минути.
Свинското месо в отделен съд задушаваме за няколко минути, докато не направи хубава коричка от всички страни.
Като направи приятна златиста коричка, спираме котлона и похлупваме с капак да зе задуши и да пусне соковете си.
Към тенджерата със зеленчуците добавяме черен пипер и запържваме за кратко. След което добавяме доматената паста или, ако нямате, може да използвате доматено пюре.
Готвите за кратко и добавяте вода, колкотоо да покрие зеленчуците и малко повечко.
Добавяте двете цели скилидки чесън, сушените чушки, дафиновия лист и овкусявате с черен пипер, чубрица и сол.
Варим яхнията за около 15 минути и добавяме месото към манджата. Готвим всичко заедно на среден огън, докато се сготви напълно.
Принципно, колкото по-дълго на слаб огън се готви, толкова по-вкусно става!
Картофената манджа със свинско е много сполучлива.