Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш без печене от стар кекс

Сладкиш без печене от стар кекс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладкиш без печене от стар кекс
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Не изхвърляйте няколко парчета поизсъхнал кекс, които втори ден стоят в чинията! Дайте им нов живот с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • за крем ванилия
  • прясно мляко - 1 литър пълномаслено
  • нишесте - 9 с.л. равни царевично
  • захар - 9 с.л.
  • ванилова захар - 2 бр.
  • за шоколадовия крем
  • прясно мляко - 1 литър пълномаслено
  • какао - 1 с.л.
  • нишесте - 9 с.л. равни царевично
  • захар - 9 с.л.
  • черен шоколад - 30 г
  • шоколадов сос
  • прясно мляко - 0.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • черен шоколад - 60 г
  • краве масло - 50 г
  • кекс - филийки останал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете в тава филийките останал кекс, нарязани на 1 см дебелина, и ги полейте с 5 с.л. топло прясно мляко, навсякъде по малко.

За крем ванилия в студеното мляко добавете нишестето, захарта и ваниловите захари, разбъркайте и поставете на слаб огън да заври при непрекъснато бъркане, варите до сгъстяване на крема.

Полейте с горещия крем блата от кекс, разпределете равномерно сладкото с лъжица тук-там.

Сварете шоколадовия крем по същия начин, но добавете какао и шоколада на парчета до пълното им разтваряне и варите до сгъстяване на крема при непрекъснато бъркане.

Изсипете шоколадовия крем върху крема ванилия, оставете да се охладят.

Отделно си правите шоколадовия сос, като обедините всички съставки и варите до леко сгъстяване, оставете да се поохлади и изсипете върху сладкиша, отгоре поръсете с трохичките при рязането.

Оставете да се охлади и поставете в хладилник да изстине, нарежете и се насладете на превъзходен сладкиш с два вида домашни кремчета, гарнирани с шоколадов сос.

Сладкишът без печене от стар кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: