Начин на приготвяне
Наредете в тава филийките останал кекс, нарязани на 1 см дебелина, и ги полейте с 5 с.л. топло прясно мляко, навсякъде по малко.
За крем ванилия в студеното мляко добавете нишестето, захарта и ваниловите захари, разбъркайте и поставете на слаб огън да заври при непрекъснато бъркане, варите до сгъстяване на крема.
Полейте с горещия крем блата от кекс, разпределете равномерно сладкото с лъжица тук-там.
Сварете шоколадовия крем по същия начин, но добавете какао и шоколада на парчета до пълното им разтваряне и варите до сгъстяване на крема при непрекъснато бъркане.
Изсипете шоколадовия крем върху крема ванилия, оставете да се охладят.
Отделно си правите шоколадовия сос, като обедините всички съставки и варите до леко сгъстяване, оставете да се поохлади и изсипете върху сладкиша, отгоре поръсете с трохичките при рязането.
Оставете да се охлади и поставете в хладилник да изстине, нарежете и се насладете на превъзходен сладкиш с два вида домашни кремчета, гарнирани с шоколадов сос.
Сладкишът без печене от стар кекс е готов.