Пълнени картофи с ягодов дресинг

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
121
386
485
107
2
24/05/2017
"Кулинарно предизвикателство за всички, които не се боят да смесват вкусове, аромати и идеи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги сложете да заврат цели, без да са белени.

Варете ги на слаб огън до готовност. Охладете и обелете картофите.

След това внимателно с нож издълбайте вътрешността на всеки картоф.

Посолете ги на вкус и оставете настрани.

Разтопете маслото, без да го запържвате.

С четка намажете обилно вътрешността на всеки издълбан картоф.

Сварете яйцата, така че да станат твърди. Обелете и ги настържете.

На пара омекотете соевите кълнове и моркова.

Смесете кълновете с настърганите яйца и настъргания морков.

Настържете сиренето, кашкавала и шунката.

Започнете да редите картофите на пластове. Най-отдолу започнете със сирене, след него моркови и кълнове, после шунка и кашкавал. По желание преди кашкавала поръсете с чубрица.

Дресингът пригответе, като нарежете на малки парчета измитите и изчистени ягоди. Пасирайте ги заедно със зехтина, оцетa, сокa от лимона и малко сол.

Най-отгоре върху всеки подреден картоф сложете една супена лъжица от дресинга.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар