Начин на приготвяне
В купа замесваме тестото, като наливаме разтопената охладена мас и смесваме с пресята пудра захар.
Прибавяме ванилии и разбъркваме с миксер на ниска степен, докато получим гъста като крем смес. Тогава прибавяме поетапно пресято брашно и разбъркваме с шпатула. Количеството брашно е ориентировъчно.
Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на две топки. Към едната прибавяме какао и доизмесваме, докато какаото се смеси с тестото.
От двете теста разточваме кори, които слагаме една върху друга и леко притискаме да прилепнат. Навиваме стегнато руло (ако искаме сладките да са по-малки по размер, правим корите на две и тогава навиваме две по-тънъчки рулца).
Нарязваме рулцата на кръгли сладки. Слагаме в тава върху хартия и сушим в слаба фурна на 150 градуса до готовност.
Коментари