Начин на приготвяне
Отстранете костилките на маслините и напълнете всяка от тях с парченце люта чушка. Може да си купите и готови от магазина.
Аз лично си ги обезкостявам сама, като с нож отрязвам връхчетата на маслината и с помощта на сламка изваждам костилката.
Загрейте фурната предварително на 250 градуса. Пригответе си тавичка с намаслена хартия за печене.
Разстелете тестото и нарежете на тънки ленти (с дебелина около 1. 5 - 2 см).
На дървени шишчета нанижете, като редувате пълнените маслини с лентичка тесто - около 8 маслини на шишче, в зависимост от големината им. Направете различни вариации, като например лентите тесто и слайсовете бекон ги нанижете на спирали.
Жълтъка разбийте с олиото и с четка намажете спиралите. По желание накрая поръсете със семена.
Изпечете на средна решетка и включен вентилатор до готовност (около 8-10 минути).
Готовите спирали разпределяме върху дървена дъска или плато и аранжираме антипастите с листенца ароматни свежи билки, цели маслини и люти чушлета.
Антипастите - бутер спирали с бекон и маслини са готови.