Начин на приготвяне
Плодовете трябва да са предварително охладени.
Динята разрежете първо на половина и след това от половинките нарежете кръгове (трябва да получите поне три).
Сложете всеки кръг в плато или голяма чиния и разрежете по диагонал като пица. Върху всяко парче пица наредете кръгчета от обеленото киви, банан, ягоди (цели или нарязани на половинки) и гарнирайте обилно с боровинки.
За моите плодови пици използвах замразени във фризера и посипани със захар черни боровинки. Капнете по няколко капки от сиропчето от боровинки, което се отделило от плодчетата.
Всяка плодова салата украсете с листенца прясно откъсната салвия (градински чай).
Сервирайте Детската плодова пица веднага на малчуганите и се насладете на грейналите им от радост очички.
Честит 1-ви юни!