Начин на приготвяне
Смесват се в купа брашното, солта, захарта и сухата мая. Добавя се топло прясно мляко и яйцето. Разбърква се с вилица на топка тесто, сипва се на плота и се измесва на средно меко тесто, без да лепне. Покрива се с фолио и оставяме за 20 -30 минути на топло да втаса.
С намаслени ръце се оформя блат и се разстила в намазана с олио тава, поръсена с галета. Пицата се намазва с масло. Сините сливи се измиват и срязват на две половинки.
С пръсти се оформя гнездо в тестото и в него се поставя половинката слива с отрязаната част нагоре. Разрезите се запълват със сушени боровинки.
Отгоре се набождат останалите плодове и се поръсват с кафява захар.
Печем сладката пица в загрята фурна 170 градуса около 25-30 минути.
Да ви е сладко!