Начин на приготвяне
Домашната кокошка се сварява в тенджера под налягане за около 1 час в около 1 и 1/2 вода, заедо с 2 с.л. сол.
Когато пилето е сварено, го изваждаме от врящата вода. Там добавяме картофите, нарязани на кубчета, както и лукът и морковите, нарязани на дребно.
През това време обезкостяваме кокошката и нарязваме отделеното месо. Мятаме го обратно в бульона със зеленчуците.
Изчакваме зеленчуците да омекнат и след това добавяме фиде. Изчакваме и него.
Време е да направим застройката. Разбъркваме добре киселото мляко с белтъците.
Докато супата ври, бавно изсипваме застройката. Едновременно с това бъркаме непрекъснато. Изчакваме да поври около 5 минути.
След това овкусяваме с подправките и махам от котлона.
Приятен апетит!