Гъбена супичка

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Гъбена супичка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъби - 350 г, на ситно
  • масло - 50 г
  • магданоз - 3 с.л.
  • хляб - 2 с.л. на трохи, без коричките
  • чесън - 1/2 скилидки
  • бульон - 900 мл, пилешки
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сметана - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сотират в маслото за няколко минути, след което се прибавя магданозът, хлебните трохи, чесънът.

Прибавя се пилешкият бульон и щипка индийско орехче. Поръсва се със солта и черния пипер. Оставя се да заври за 15 мин.

Супата се пюрира и се връща отново в тенджерата. Добавя се сметаната и се разбърква добре. Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: