Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Постен борш без застройка

Постен борш без застройка

Постен борш без застройка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Емблематичният борш е изключително вкусен и без застройка, опитайте и се уверете и сами"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • зелен боб - 1 шепа
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • зеле - 200 г
  • грах - 3 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • броколи - 2 големи розички
  • магданоз
  • риган
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се зеленчуците и се нарязват на ситно, а прясното зеле се нарязва на ленти.

В тенджерка се загрява олио и сипваме зеленчуците, без домата и чесъна, за 3 минути да се задушат.

Добавя се настърган домат и скилидки чесън, разбърква се, сипваме гореща вода да покрие продуктите и оставяме да се вари за 30 минути.

Прибавя се сол, черен пипер, риган и пускаме накъсани розички от броколи да поври още 10 минути.

Изключва се котлонът, поръсваме с нарязан ситно магданоз и сервираме борша горещ.

Постният борш без застройка е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Борш без цвекло не е борш!
19.05.2024 17:14
2