Начин на приготвяне
Измиваме добре черешите и ги почистваме от костилките. Слагаме ги в подходящ съд и ги поръсваме със захарта.
Оставяме ги така да престоят 1 нощ. На сутринта ги слагаме във фурната, която сме нагласили на максимална температура и оставяме вътре за около 3-4 часа, като разбъркваме често.
Сладкото е готово, когато като капнем капка от сладкото върху студена чиния от хладилника не се разнася.
След като извадим от фурната добавяме 3-4 с.л. оцет (може вместо оцет да се добави 2-3 ч.л. лимонтузу) и разбъркваме добре.
След това насипваме сладкото в предварително измити и подсушени бурканчета и ги стерилизираме около 5 минути.
След това ги обръщаме с капачките надолу.
Сладкото от череши на фурна е готово.