Начин на приготвяне
Почистете добре гъбите и отделете пънчетата. Гуглите подредете в леко подмазнена тава и ги сложете да се запекат в загряна на 200 градуса фурна, докато се напълнят с малко вода. След това се вадят, водата се излива и се охлаждат.
Загрейте около 30-40 г масло и запържете в него брашното. При непрекъснато бъркане доливайте горещото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Овкусете соса със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.
Отделно запържете ситно нарязания бекон и добавете скълцаните ситно пънчета на гъбите и лука. По желание добавете и малко чесън на вкус. Щом се запържат, прибавете и готовия сос бешамел и магданозът.
Снемете от котлона и разбъркайте всичко с настъргания едро кашкавал. Напълнете гъбите с тази плънка, а ако ви остане от нея, може да я излеете в тава.
Сложете гъби с кашкавал и бекон на фурна да се изпекат до хубаво зачервяване на 200 градуса.