Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Писия на грил тиган с гарнитура

Писия на грил тиган с гарнитура

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Писия на грил тиган с гарнитура
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Риба за обяд е вкусно предложение, което искаме да чуваме всеки ден"

Необходими Продукти

  • писия - 1 - 2 бр.
  • лимон - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • олио - за пържене
  • черен пипер - на вкус
  • за гарнитурата
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 - 2 глави
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Писията се измива и се филетира, като филетирането трябва да е с много остър нож. Трябва да се извадят четири филета, които можете на нарежете на няколко по-малки.

Измивате филетата със студено вода и ги слагате върху кухненска хартия или бамбукова кърпа, за да се изцеди.

В купа слагате филетата и подправяте със сол и слагате зехтина, обърквате добре.

Слагате грил тигана с олио на котлона да се загрее.

Писията е много суха риба, така че при приготвянето ѝ трябва да се внимава да не я изсушите още повече. Затова дали е готова, може да се провери, като вкарате вилица в парче и отвътре не трябва да е прозрачно.

Аз се ръководех от външния вид на парчетата, след като леко придобиха златист вид, ги извадих от тигана.

Картофената салата е много добра гарнитура, затова сварих картофите за около 30 мин.

Оставих да изстинат и ги обелих. Нарязах ги на кубчета и ги осолих със сол.

Лукът го обелих и нарязах на полумесеци и заедно с малко зехтин ги прибавих към картофите.

Те попиват много подправки, затова добавих за още по-хубав вкус изцеден сок от 1 лимон.

Оставете картофите 10 мин да дръпнат подправките.

При сервирането можете да изцедите лимонов сок върху рибата и щипка черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: