Начин на приготвяне
Измиваме пилешкото филе и подправяме с черен пипер на вкус, соев сос на вкус (внимаваме да не сложим много, соевият сос е доста солен), зехтин на вкус.
Разбъркваме хубаво да поеме съставките и оставяме за 15-20 минути на хладно. Кафявия ориз измиваме и заливаме със студена вода и оставяме за 30 минути.
Загряваме грил тиган, намазваме леко с мазнина и слагаме да се изпекат пилешките пържолки. На ориза изливаме водата, отново изплакваме с вода и оставяме да се отцеди. В зехтин - 3-4 супени лъжици и малко вода - 1/2 каф.чашка, задушаваме нарязания ситно лук.
Ръсваме черен пипер и риган на вкус. Прибавяме отцедения ориз и разбъркваме няколко пъти. Наливаме 4 чаени чаши топла вода (който харесва по-възварен ориз може да долива още вода). Оставяме ориза да се свари. Когато е почти готов, прибавяме супена лъжица краве масло, сол на вкус и разбъркваме.
Готовия ориз дръпваме от котлона, похлупваме с капак и оставяме за 5 минути. Сервираме пилешките пържолки с гарнитура от сварения ориз. Ако ни е безсолно, може да полеем с малко соев сос.