Салата със сушени плодове, пшеница и нар

15/06/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът се нарязва на ситно и се запържва в малко масло. Като стане леко златист, се прибавя пшеницата и се разбърква добре. Добавят се 1/2 ч.л. сол и 250 мл вода, и се оставя да покъкри.

Пшеницата се вари докато омекне (около 20 минути). След това се отцежда и се оставя да се охлади.

В друг съд нарязваме селърито, сушените кайсии, лука и магданоза. Орехите се натрошават.

Всички продукти (селъри, кайсии, боровинки, зрънцата от нар, лук, магданоз, орехи и пшеница) се объркват в купа.

Салатата се овкусява с 2-3 с.л. меласа от нар, сол и зехтин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар