Начин на приготвяне
Включете фурната на 200 градуса. Намажете с маслото тава с размери 20х20, може и кръгла.
В купа, разбийте яйцата и добавете прясното мляко, разбъркайте. Отделно смесете брашното с бакпулвера и ги прибавете към яйчната смес, отново разбъркайте.
Настържете кашкавала на едро ренде и го прибавете към тях, разбъркайте добре. Изсипете сместа в тавата и я поставете в нагрятата фурна до златист цвят за около 20 минути.
Най-вкусният кашкавал на фурна, без добавки от зелении, подправки и сирена. Най-вкусен е топъл, поднесен с пресни зеленчуци според сезона.
Ако ти допада рецептата, опитай и предложенията ни за паниран кашкавал в кори за баница или тези панирани сиренца.
Коментари