Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мариновани Гъби»Мариновани гъби в йенската тенджера

Мариновани гъби в йенската тенджера

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46110492
Мариновани гъби в йенската тенджера1 / 2
13/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • печурки - 1 кг или др. гъби
  • кашкавал - 250 гр.
  • масло - 1/2 пакет
  • чесън - 1/2 скилидка
  • копър
  • олио - за намазване дъното на съда и за сместа
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязваме пънчетата на печурките и ги нарязваме на ситно. На самите гъби върху шапките им правим диагонални прорези с ножа. Мариноваме със смлян черен пипер, сол, лимонов сок. Прибираме на студено за 45 минути.

Обръщаме гъбите с шапките надолу и редим в йенската тенджера. Във всяка гъбка поставяме по парченце масло и смес приготвена от пасиран чесън овкусен с копър, сол и малко олио. Добавяме и нарязаните на ситно пънчета.

Настъргваме кашкавала и запичаме гъбките на умерена фурна при температура от 170-180 градуса-30 минути.

Това е супер предястие за алкохолни напитки или студена биричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: