Начин на приготвяне
Измийте и сварете картофите, без да ги белите, в подсолена вода. При готовност оставете да изстинат и след това обелете. Настържете ги или намачкайте в купа.
Добавете яйцата, сиренето, настъргания лук и подправките. Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре продуктите.
С влажни ръце оформете продълговати и плоски кюфтета, оваляйте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галета.
Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена към силна температура.
Изпържете приготвените картофени кюфтета за по 3-4 мин от всяка страна или до златист цвят.
Сервирайте тези супервкусни пържени картофени кюфтета с копър със сос по желание.
Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за картофени кюфтета с тиквички или вкусни картофени крокети.
Коментари