Кюфтета от тиквички, картофи и сирене

Карина ТрендафиловаКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136413891
22/06/2017
"Леки и апетитни кюфтенца за дните, в които не ви се хапва месо."
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 490
  • Преглеждания за месеца1067
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките настъргваме на едро ренде и посоляваме, оставаме ги да си пуснат водата.

Сварените картофи белим и също настъргваме в купа.

Хубаво изстискваме тиквичките от водата и ги прибавяме.

Настъргваме сиренето, добавяме нарязаните на ситно копър и магданоз, разбитите яйца, брашното и бакпулвера.

Хубаво разбъркваме с лъжица.

В нагорещен тиган пържим кюфтетата, като за всяко взимаме по малко смес в ръце и набързо овалваме в царевичното брашно/галетата (сместа не е много гъста, но не е и рядка, с нея може да се работи, но трябва да действате бързо), леко сплескваме и пържим на среден огън (6 степен от възможни 9).

Готовите кюфтенца поднасяме със салата и сос по избор.

Забележка: Ако тиквичките не са добре отцедени, сместа ще стане по- рядка и ще се наложи да добавяте още брашно.

Ако добавите повечко брашно, може направо да сипвате с лъжица от сместа, вместо да оформяте кюфтета - по този начин ще са рошавки.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар