Сладолед от диня и узо

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Сладолед от диня и узо
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Уникален сладолед, за който дълго ще си спомняте с усмивка"

Необходими Продукти

  • диня - 500 г
  • захар - 150 г
  • сок от лайм - 2 с.л.
  • сметана - 300 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • жълтъци - 6 бр.
  • узо - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкване динята заедно със семките, защото след това се прецежда. Добавяме 100 г от захарта и сока от лайм и я кипваме в тенджера за около 10 минути.

Прецеждаме през цедка и връщаме прецедения сироп на котлона. Варим до получаване на гъст сироп. Оставяме го да се охлади.

В друга тенджера смесваме жълтъците, прясното мляко, 50 г захар, сметаната и млякото, и загряваме на водна баня при постоянно бъркане.

След като кремът се сгъсти към него добавяме сиропа от диня и узото, разбъркваме.

След като сместа се охлади я прибираме във фризер за поне 6 часа, като периодично разбъркваме, за да стане по-фин сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: