Чеснов сос (Айоли)

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714119
14/08/2017
"Класически чеснов сос, подходящ за салати с картофи, месо и някои рибени салати"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 054
  • Преглеждания за месеца343
  • Преглеждания за седмицата251
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете на парченца хляба, напръскайте го с прясното мляко и оставете да попие.

Обелете и накълцайте чесъна на едро и заедно с хляба и около 1/4 ч.л. сол го намачкайте в хаванче.

След това разбийте чесновата паста с миксер заедно с 2 с.л. зехтин и жълтъците.

Добавете лимоновия сок, след това още 2 с.л. зехтин на капки и разбъркайте сместа.

Добавете останалия зехтин на тънка струйка, като бъркате сместа непрекъснато. Овкусете със сол и пипер. По желание към соса може да добавите кисело мляко.

Сосът е подходящ за салати с картофи, месо, както и за някои по-фини салати с риба.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар