Сос Холандез

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сос Холандез
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
18/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
"Как да приготвите един от най-прочутите сосове в света, а именно сос Холандез - стъпка по стъпка"

Необходими Продукти

  • За перфектния сос Холандез:
  • масло - 180 г
  • яйца - 3 броя жълтъци
  • вода - 1 с.л. хладка
  • бульон - 1 с.л.
  • лимони - 1 с.л. лимонов сок
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос Холандез се приготвя на водна баня. Сложете тенджерка във вряща вода и разбийте хубаво жълтъците. При непрекъснато бъркане добавете и водата, бульона (може само вода или бяло вино) и лимоновият сок.

Когато сместа се сгъсти, започнете да прибавяте маслото. То трябва да е предварително разтопено на слаб огън и добре разбито с тел. След като прибавите маслото към соса, разбивайте, докато сместа се сгъсти.

Котлонът не трябва да е силен и сосът не трябва да завира, за да не се пресече. Сос Холандез се поднася с аспержи, светли меса, риба и птици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Холандез е любимия сос на семейството ни. Правя го като добавка към различни ястия - риба, месо и зеленчуци.
25.04.2023 10:48
1
Анонимен
Анонимен
Винаги правя сос Холандез за риба - получава се невероятно вкусна комбинация
28.03.2023 07:42
1
христо
христо
според мен малко куркума и бял пипер ще го доближе до нашата Българска кухня.
11.03.2013 15:33
5
1
Покажи всички подкоментари